Hundägandets baksidor

När man har husdjur så är det bara att inse att huset och alla inredningsdetaljer som man har kommer att bli slitna betydligt snabbare än om man inte har det. Samma sak är det om man har barn, att saker kommer att tappas ner i marken och gå sönder betydligt oftare och snabbare än om det bara bor vuxna i huset. Det är bara att acceptera och är någonting som man behöver vara medveten om när man skaffar sig husdjur, att golvläggare och städare kommer att behöva göra betydligt mer frekventa besök hos en än vad de hade behövt göra annars.

Vi har två hundar och de är väldigt väluppfostrade, det måste jag faktiskt säga, men golven blir ändå slitna. Så även om de inte står och krafsar på golven så sliter deras klor på det så att det blir slitet och behöver göras om. Det går då framförallt att göra via exempelvis Stockholms Golv & Måleri AB. De får helt enkelt skicka ut sina golvläggare för att slippa och lackera om golvet. Det är onödigt att byta ut det utan det enda vi behöver göra är att slippa bort de slitningarna och reporna som kommer där högst upp och får vi bara bort dem så ser det faktiskt helt okej ut.

Så det är inte bara kostnaderna för att föda och ta hand om djuret man behöver tänka på utan det är även alla andra omkringkostnader som uppstår. Så som anlitandet av golvläggare från Stockholms Golv & Måleri AB för att få ordning på golvet igen efter att hundarna gått omkring på det och slitet ut det fullständigt.

Du gillar kanske också...